Uusi matkailuajoneuvojen huoltoon keskittyvä yritys Ylivieskaan

Matkailuajoneuvoja ei tarvitse huoltaa Vähäkangasta pidemmällä, kertoo Pasi Isokoski saksinosturin äärellä.
Matkailuajoneuvoja ei tarvitse huoltaa Vähäkangasta pidemmällä, kertoo Pasi Isokoski saksinosturin äärellä.

Tammikuussa Ylivieskaan perustettiin karavaanareita palveleva huoltoyritys Ylivieskan Vähäkankaalle. Virallisia avajaisia vietetään tämän kuun lopulla, tosin yritys on pyörinyt jo tammikuun puolesta välistä täydellä teholla. Sesonki tällä alalla käynnistyy kuitenkin vasta keväämmällä.

Tuore yrittäjä Pasi Isokoski on paljasjalkainen ylivieskalainen. Hänen huoltoyrityksensä sijaitsee Vähäkankaalla, saman pihapiirin yhteydessä kuin hän perheineen asustelee. ”Sijaintina tämä oli sinänsä helppo valinta, koska täällä on tilaa ja näin yrittäjänä voin helpommin sovittaa yrittäjyyden vaatimat välillä pitkätkin työpäivät perhe-elämän kanssa. Asiakkaat ovat jo nyt löytäneet tämän paikan eikä ainakaan paikoitusongelmia ole,” naurahtaa Isokoski hyväntuulisesti.

Yrittäjyyttä jo aiemmin

Isokoski on koulutukseltaan puuseppä ja tehnyt aiemmin sen alan töitä. ”Työskentelin useamman vuoden ajan niissä töissä, mutta sattumien summana ajauduin matkailuautojen pariin. Minulla oli myös vuosia sitten päivätyön lisäksi toiminimi ja iltaisin huolsinkin matkailuajoneuvoja. Sen jälkeen siirryin palkkatyöhön huoltohommiin, sillä tunsin että tämä ala on minulle ominta,” Isokoski kertoo. Hänellä on kaiken kaikkiaan 15 vuoden kokemus alalta, joten kokoaikaiseksi yrittäjäksi ryhtyminen ei ollut vaikeaa. ”Olin työntekijän roolissa viime syksyyn saakka, eli tämän alan sesongin loppuun asti. Sitten päätin, että oma yritys voisi olla nyt sopiva minulle, joten perustin tämän osakeyhtiön. Koska olen puuseppä koulutukseltani, pystyin rakentamaan myös tämän hallin aivan itse. Kyllähän se vaati ympäripyöreitä työpäiviä, mutta sain tehtyä tästä juuri haluamani. Plussaa on myös se että koti sijaitsee pihapiirissä, eli työmatkoihin ei kulu aikaa. Tosin teen huoltokeikkoja myös kausipaikkalaisille eri leirintäalueille. Niitä on tuttujen Kalajoen ja Sievin lisäksi Kuturanta, Multaranta, Sautinkari ja Raahessa Lohenpyrstö,” luettelee Isokoski.

Pasi Isokosken varaosahyllystä löytyy tärkeimmät osat saman tien. "Jos suomesta varaosa löytyy, se on paikalla seuraavana päivänä, mutta Euroopasta osa saadaan viikossa".

Pasi Isokosken varaosahyllystä löytyy tärkeimmät osat saman tien. “Jos Suomesta varaosa löytyy, se on paikalla seuraavana päivänä, mutta Euroopasta osa saadaan viikossa”.

Karavaanarit pysyvät liikkeessä

Matkailuajoneuvojen huoltamisen lisäksi Isokoskella on myös varaosamyyntiä yrityksen toimitiloissa. ”Lisävarusteita tulee Suomen lisäksi myös Ruotsista ja Saksasta. Tietynlainen perusvarasto löytyy ja tilaamalla niitä saa hyvinkin nopeasti. Toimitusaika Suomessa on yleensä vain päivän verran ja muista maista noin viikon,” Isokoski summaa. Varsinainen sesonki huoltopuolella alkaa maaliskuussa ja alkaa hiljentymään lokakuun lopulla. ”Tämä talvi on kyllä ollut erikoinen lumettomuudesta ja leutoisuudesta johtuen. Sen vuoksi moni on huollattanut ajoneuvojaan jo nyt, joten töitä on onneksi ollut tasaiseen tahtiin. Asiakakkaita on aika laajalti Ylivieskasta, minkä lisäksi asiakaskunnan alueiden rajoina ovat suurinpiirtein Oulu, Kiuruvesi, Pihtipudas, Perho, Veteli ja Kälviä -akselilla. Asiakkaat arvostavat sitä että saavat kaluston kuntoon nopeasti ja siitä syystä matkaavat pitkästikin palvelua saamaan. Ja Ylivieska on siitä hyvä paikka, että täällä voi mennä vaikka ostoksille huollon tai korjauksen ajaksi.”

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Uusi matkailuajoneuvojen huoltoon keskittyvä yritys Ylivieskaan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*