Hyväntekeväisyyskalenteri esittelee Ylivieskan kyliä

Lions Club Ylivieska/Savisilta julkisti ensi vuoden hyväntekeväisyyskalenterin sekä julkistivat lahjoituskohteet. Mukana tilaisuudessa olivat ensihoitomestari Jussi Hannula Jokilaaksojen Pelastuslaitokselta, Lions Club Ylivieska/Savisillan puheenjohtaja Kaija Arhio, sihteeri Kerttu Illikainen, kalenteritoimikunnan Riitta Peltokorpi, diakoniatyöntekijä Marjaana Juola, Eväitä elämään ry:n puheenjohtaja Auli Mustikkamaa sekä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherra Eija Nivala.
Lions Club Ylivieska/Savisilta julkisti ensi vuoden hyväntekeväisyyskalenterin sekä julkistivat lahjoituskohteet. Mukana tilaisuudessa olivat ensihoitomestari Jussi Hannula Jokilaaksojen Pelastuslaitokselta, Lions Club Ylivieska/Savisillan puheenjohtaja Kaija Arhio, sihteeri Kerttu Illikainen, kalenteritoimikunnan Riitta Peltokorpi, diakoniatyöntekijä Marjaana Juola, Eväitä elämään ry:n puheenjohtaja Auli Mustikkamaa sekä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherra Eija Nivala.

Lions Club Ylivieska/Savisilta juhli hiljattain 25-vuotista taivaltaan. Paikallisosasto on toimintavuosiensa aikana ollut mukana tekemään hyvää paikkakunnalla ja osallistunut myös kansainväliseen avustustoimintaan. Nyt tämän juhlavuoden aikanakin klubi on lahjoittanut vapaaehtoistyöllä hankittjua varoja useille eri tahoille hyvään tarkoitukseen.

Marraskuun alkupuolella klubi julkaisi hyväntekeväisyyskalenterin, jonka teemana on Ylivieskan kylät. Klubi on julkaissut kalenteria jo vuodesta 2005 lähtien ja tämän kertaisen kalenterin nimi on Löytyltä Savelaan – ylivieskalaisia kylänäkymiä. Kalentereista saatu tuotto ohjataan kokonaisuudessaan stipendeinä ja avustuksina paikalliseen hyväntekeväisyystoimintaan. Klubin luonteeseen liittyen avustukset ohjataan pääasiassa lasten, nuorten ja naisten hyväksi. Kalenterikuvien lisänä on myös informatiiviset kuvatekstit kustakin kylästä. Kalenterityöryhmäläiset kertovat, että heille oli yllätys kuinka monta eläväistä kylää alueelta löytyy. ”Kaikki kuvatut paikat eivät mahtuneet mukaan, mutta eihän sitä tiedä jos vuoden kuluttua tekisimme vastaavan kalenterin niistä kylistä jotka eivät nyt mahtuneet, materiaalia kyllä löytyy”, toteaa klubin nykyinen puheenjohtaja Kaija Arhio. ”Vaikka aikataulu oli suhteellisen tiukka, oli hieno huomata kuinka yhteistyöhaluisia kylillä ollaan.”

Vapaaehtoistyöllä hankitut varat hyväntekeväisyyteen

Tänä vuonna klubi on lahjoittanut rahaa yhteensä 12 500 euroa, joista suurimman yksittäisen avustuksen – 4000 euroa – klubi lahjoitti hiljattain seurakunnan diakoniatoiminnan kautta lahjoitettavaksi joulun alla apua tarvitseville vähävaraisille lapsiperheille. Tämän lisäksi merkittäviä avustuksen saaneita ovat olleet Eväitä Elämään ry, joka tämän kuun alkuun saakka on tunnettu nimellä Työttömien yhdistys ry. Heille klubi lahjoitti tuhat euroa tietoteknisiä hankintoja varten, joka on ollut yhdistyksen kaipaama tarveapu jo pitkän aikaa. Lisäksi marraskuun alussa klubi teki lahjoituksen Jokilaaksojen pelastuslaitokselle, sata kappaletta pehmoleluja ensihoitoon annettavaksi lapsipotilaille ambulanssikuljetuksissa. Pehmolelut on teetetty varta vasten tähän tarkoitukseen ja klubin nimestä johdettuna pehmolelut ovat hellyttäviä leijonia.

Näiden lahjoituksien lisäksi tänä vuonna on avustuksia jaettu muun muassa Partiolippukunta Viessojat ry:lle ja Ylivieskan Voimistelu ja Liikunta ry:lle. Myös joka keväiset Hymytyttö ja Hymypoika –patsaiden lahjoitukset ovat klubin tekemiä. Vuodesta 2007 alkanut patsasperinne koski aluksi alakoulun 6-luokkalaisia, mutta nykypäivänä niitä jaetaan myös yläkoulun 9-luokkalaisille. Tämän laajennuksen mahdollisti Lions Club Ylivieska/Huhmarin ja Lions Club Ylivieskan kanssa tehty yhteistyö. Patsaat ovatkin jo ehtineet ilostuttattaa monia alueen koululaisia.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Hyväntekeväisyyskalenteri esittelee Ylivieskan kyliä"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*