Koneneulojien kokoontuminen Ylivieskassa

Hyväntuulinen koneneulojien porukka vietti mukavan pitkät kolme päivää Vähä-Pylvään metsästysmajalla.
Hyväntuulinen koneneulojien porukka vietti mukavan pitkät kolme päivää Vähä-Pylvään metsästysmajalla.

Koneella neuletöiden tekeminen on saavuttanut jälleen lisää suosiota. Marraskuun alkupuolella Ylivieskassa oli koneneulojien tapaaminen, johon oli saapunut reilu kymmenen henkilöä Ylivieskan lisäksi useilta paikkakunnilta. Kokoontuminen tapahtui Vähä-Pylvään metsästysseura ry:n majalla, joka soveltuu hyvin noin kymmenen hengen kolmipäiväiseen harrastustapahtumaan.

Keskittyneet ilmeet ja neulekoneen hiljainen surina täyttää metsästysmajan alakerran. Pöytätilaa pitää olla koneiden koon ja lankojen vuoksi runsaasti, jotta neulojat pystyvät vaivattomasti käyttämään koneita. ”Olemme järjestäneet täällä vastaavanlaisen tapahtuman useana vuotena ja tämä on todella hyvä paikka, sillä täällä on myös majoitustilat yläkerrassa. Myös simppelit ruokailutilat löytyvät, joten välttämättä kolmen päivän aikana ei tarvitse lähteä mihinkään,” kertoo tapahtuman koordinoinut Tarja Taipale.

Paikalla tapahtumassa on monen tasoisia koneneulojia ja mitään varsinaista opetusta ei ole. Kokeneemmat koneneulojat neuvovat muita ja porukka vaihtaa ohjeistuksia tarpeen mukaan. Varsinkin kokenut koneneuloja Taipale jakaa kokemuksensa tuomaa tietoutta ja osallistujat kysyvät yleensä juuri häneltä neuvoja työskentelyn etenemiseen. Tapahtuman ryhmähenki on todella hyvä ja huomaa kuinka heille on nivoutunut hyvä yhteinen huumori. Tapahtumia järjestetään säännöllisen epäsäännöllisesti eri paikkakunnilla ja esimerkiksi tällä kertaa mukana on kaksi ensikertalaista. ”Otamme mielellämme mukaan uusia tulijoita ja kyllä sen nopeasti huomaa kuka sopii porukkaan. Kun meitä on kuitenkin aika monta, voi välillä huumori nostaa äänentason korkeaksikin”, naurahtaa Taipale hyväntuulisesti.

Pidennetyn viikonlopun aikana syntyi monen moisia luomuksia, tässä muutamia viikonlopun aikana tehtyjä koneneuleita.

Pidennetyn viikonlopun aikana syntyi monen moisia luomuksia, tässä muutamia viikonlopun aikana tehtyjä koneneuleita.

Taipale kertoo, että koneneulominen on lisääntynyt viime aikoina tasaisesti. ”Toki tämä ei ole mikään ilmainen harrastus, sillä jokaisen täytyy hankkia oma kone. Tarjolla on myös käytettyjä koneita, joten koneen saattaa saada hyvällä tuurilla lähes puoli-ilmaiseksi. Facebookin neulekoneryhmä on ollut jo pitkään toiminnassa ja alkuaikoina sitä kautta oli myös neulekoneita myytävänä. Aluksi se toimi, mutta sitten myynti-ilmoituksia alkoi olemaan liialti. Siitä syystä niille perustettiin oma ryhmänsä, sillä perusajatus on ollut koneneulojien keskinäinen yhteydenpito ja neuvojen antaminen haastavissa tilanteissa. Koneneulominen on taitolaji, ei niillä niin vain tekaista vasemmalla kädellä suit sait sukkelaan. Nämä yhteiset tilaisuudet lisäävät myös sosiaalisuutta ja tokihan itse tekeminen on hyvää aivojumppaa.”, tuumaa Taipale lopuksi.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Koneneulojien kokoontuminen Ylivieskassa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*