Tuomas Jokitalon levynjulkistamiskeikka Akustiikassa

Tuomas Jokitalo. Kuva Studio Raija/Riikka Sinkkonen.

Ylivieskalainen Tuomas Jokitalo julkaisee ensi levynsä huhtikuun lopussa. Julkistamiskonsertti pidetään Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa lauantaina 27.4. Konsertissa Jokitalo esiintyy yhdessä Kokkolan seudulta tulevan Tommy’s bändin kanssa. Luvassa on täysimittainen konsertti, jossa kuullaan ensilevyn kappaleiden lisäksi tunnettuja iskelmäsoundisia covereita useiden kotimaisten artistien tuotannosta.

Reilu kolmekymppinen Tuomas Jokitalo on vielä suhteellisen tuore tapaus musiikkialalla. Hänen ensimmäinen suurempi esiintymisensä oli juurikin Akustiikassa, reilu kolme vuotta sitten. Tuolloin hän esiintyi vierailevana solistina niin ikään ylivieskalaisen Jouko Kantolan bändissä ja tämän jälkeen he ovat keikkailleet duona erinäisissä tapahtumissa. Siinä välissä Jokitalo on ehtinyt keikkailla duona useita kymmeniä kertoja myös ylivieskalaisen Jussi Ojan kanssa. ”On todella hienoa, että levynjulkistaminen on juurikin Akustiikassa. Urani tavallaan syttyi siellä ja olen tässä välissä esiintynytkin siellä, lähinnä yksityistilaisuuksissa. Muutoinkiin duona keikkailut ovat pienempiä tapahtumia, joten odotan mukavalla jännityksellä tulevaa keikkaa”, Jokitalo kertoo hyväntuulisena.
Jokitalon ensimmäinen albumi kantaa nimeä Luonani. Usein levyn nimikkokappale julkaistaan singlenä, mutta tästä levystä on lohkaistu kappaleet Kaksi vain ja Kaunis on kaipaus, huhtikuun alkupuolella. ”Saa nähdä millaisen vastaanoton levy saa, se pitkälti sanelee miten intensiivisesti tulen jatkamaan musiikin parissa. Mitään paineita minulla ei kuitenkaan ole, sillä saan elantoni ihan niin sanotuista normitöistä,” Jokitalo naurahtaa. ”Tällä hetkellä on myös menossa omakotitaloprojektini, joten stressiä en ole ottanut keikkailun suhteen, taloprojekti vie pitkälti vapaa-aikani. Toki olisihan se mukavaa jos joskus voisi tehdä tätä ihan ammatiksi, mutta en halua liikaa maalailla pilvilinnoja. Aika näyttää mitä tämä tuo tullakseen.”

Myös omia sanoituksia ja sävellyksiä

Pitkäsoiton kahdestatoista kappaleesta neljän tekemisessä Jokitalo on ollut suurilta osin mukana, joko sanoituksen tai sävellyksen osalta. ”Luonani –kappale on tosin täysin itseni kirjoittama ja säveltämä, joten ehkä siitä syystä halusin nostaa sen myös levyn nimeksi. Tarina sen takana on minulle hyvin henkilökohtainen, mutta jokainen kuuntelija voi ottaa sen sanoman omalla tavallaan. Toivonkin että se herättäisi omakohtaisia tunteita kunkin kuulijan korvissa. Siinä on ehkä melankolinen sanoma, mutta myös toivon kipinä rivien välissä.” Jokitalon sanoitukset ovat saaneet vaikutteita muun muassa Pauli Hanhiniemeltä. ”Olen aina pitänyt hänen sanoituksistaan ja myös hänen lavaesiintymisensä on mielestäni ihailtavaa. Varmaankin myös omaan musiikkiini ja esiintymiseen hän on vaikuttanut”.

Jokitalo kertoo, että hänelle on viime vuosien varrella kerääntynyt kappaleiden sanoituksien alkuja pöytälaatikkoon . ”Monesti olen meinannut heittää ne olan yli menemään, mutta onneksi olen niitä säästänyt. Ehkä uuden levyn julkaisun jälkeen innostun käymään ne läpi ja jalostamaan niitä biiseiksi.” Musiikkigenreään Jokitalo luonnehtii iskelmä-pop –tyyliseksi ja myös konsertin muut kappaleet ovat valikoituneet tietyn linjan mukaan. ”Omien kappaleideni lisäksi keikalla tullaan kuulemaan muun muassa Agentseja ja Kari Tapiota, tervetuloa kuuntelemaan ja juhlistamaan ensilevyäni”, toivottaa Jokitalo iloiseen sävyynsä lopuksi.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Tuomas Jokitalon levynjulkistamiskeikka Akustiikassa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*