Rahkolan koulun sisäilmaan liittyvät korjaukset edenneet

Rahkolan koululla on koettu sisäilmaan liittyviä oireita koululaisten ja henkilökunnan keskuudessa. Keväällä 2018 rakennuksen kuntoa tutki Vahanen Rakennusfysiikka Oy ja tutkimusten perusteella koululla tuli tehdä jatkotutkimuksia sekä ilmatiiviyttä parantavia toimenpiteitä ja tasata ilmanvaihdon paine-eroja. Sisäilmatyöryhmä antoi 20.3.2018 suosituksen, että opetustoiminta siirretään päärakennuksesta korvaaviin tiloihin kevätlukukauden aikana. Väistötilat järjestettiin koulun pihalla olleisiin parakkeihin ja ammattiopistolta vuokrattuihin tiloihin.

Kesän 2018 aikana rakennettiin siirtotilat Rahkolan koulun pihalle, jolloin koko koulu voisi toimia syyslukukauden alkaessa samassa paikassa. Samalla vaihdettiin olemassa oleva parakki, jossa käyttäjät olivat myös kokeneet sisäilmaan liittyviä ongelmia.

Rahkolan koulun korjaussuunnitelmat ovat valmistuneet kahdessa erässä; 1. vaihe kesäkuun lopussa ja 2. vaihe elokuun lopussa. Ensimmäisen vaiheen suunnitelma koski ruokasalia ja ehdotetut korjaustoimenpiteet on tehty heinäkuun aikana Insinööritoimisto Jouni Mikkola Ky ja Vahanen Rakennusfysiikka Oy johdolla. Korjattu ruokasali otettiin käyttöön syyslukukauden alussa.

Terveysvalvonnan, opetustoimen ja tilapalveluiden viranhaltijat kokoontuivat 29.8. ja totesivat, että korjaustoimenpiteiden jälkeen ruokasalin käytössä ei ole koettu ongelmia ja tämän perusteella vastaavat toimenpiteet tehdään teknisen työn tiloissa, jotta koululla voidaan järjestää opetussuunnitelman mukaista käsityön opetusta.

Muilta osin koulun korjaussuunnitelmaa käsittelee Teknisten palveluiden lautakunta 16.10. pidettävässä kokouksessaan.

Be the first to comment on "Rahkolan koulun sisäilmaan liittyvät korjaukset edenneet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*