Kototuote – palvelua ihmiseltä ihmiselle

Ensi viikon tiistaina 10.10. vietetään avoimien ovien päivää Osuuskunta Kototuotteella ja viereisen tilan Jämptijuttu Oy:llä Juurikoskenkadulla. Päivän tarkoituksena on toivottaa ihmiset tervetulleiksi tutustumaan heidän toimintaansa sekä kyselemään mieltä askarruttavista asioista.

Osuuskunta Kototuote on toiminut Ylivieskassa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Painopiste toiminnalla on hieman muuttunut vuosien varrella, mutta toiminta-ajatus on pysynyt samana alusta saakka, se tuottaa palveluja ilman voitontavoittelua. Pääasia on palvella asiakkaita ja samalla työllistää ihmisiä.
Tällä hetkellä Kototuote työllistää 16 henkilöä osa-aikaisesti. Kuukausitasolla työmäärä heillä vaihtelee kolmenkymmenen ja sadan kolmenkymmenen tunnin välillä, riippuen kunkin henkilön elämäntilanteesta. Hyvän yhteishengen omaavan työporukan ikähaitari vaihtelee nuorista eläkeläisiin. Tämän vuoden aikana Kototuotteeseen on liittynyt kolme uutta työntekijää ja myös kesän aikana henkilökuntaa tarvittiin tilapäisesti lisää. Työllistäminen onkin yksi tämän osuuskunnan tavoitteista.
Kototuotteen peruspilari on kotiin tuotettavat palvelut. Niihin lukeutuu monipuolinen kattaus erityyppisiä palveluja, osaamista henkilöstöstä löytyy monipuolisesti. Ammattialoja löytyy laajasti, mutta koulutuksen lisäksi osuuskunnassa arvostetaan erityisesti oikeata asennetta ja motivaatiota. Töitä tehdään asiakaslähtöisesti, joten oma-aloitteisuus ja palvelualttius ovat heille itseisarvo. Yleinen käytäntö on, että asiakassuhde solmitaan asiakkaan kanssa aina saman työtekijän kanssa, eli joka kerta asiakas saa kohdata saman ihmisen. Esimerkiksi siivoussopimuksissa käydään läpi tarkkaan mitä asiakas haluaa, jotta asiat ovat paperilla ja tilaaja saa juuri sellaista palvelua kuin haluaa. Tilanteen mukaan asiat ovat myös helposti muutettavissa, joustavuus on avainsana.
Soteuudistus on yksi merkittävä tekijä myös Kototuotteen tämän vuotisille uudistuksille. Järjestelmät on muutettu sähköisiksi niin laskutuksen kuin asiakasrekisterinkin suhteen. Tämä toi aluksi hieman hämmennystä asiakkaille, mutta nyt siihen on jo totuttu. Järjestelmän myötä esimerkiksi kotitalousvähennyksen dokumentit ovat helposti saatavilla. Kototuotteen puheenjohtaja Sanna Lappinen on nyt pyörittänyt osuuskunnan toimistoa reilun vuoden ajan. Hänen tehtäviinsä kuuluvat uusien asaikkaiden ja työtehtävien vastaanottaminen, laskutus sekä yleinen toiminnan pyörittäminen hallituksen avustuksella. Mittavat uudistukset ovat vaatineet paljon töitä ja Sanna kiitteleekin kaikkia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa yhteistyö on sujunut mallikkaasti. Myös yritysneuvontaa antavat tahot kuten Ylivieskan Teknologiakylä YTEK Oy:n yrityspalvelut sekä Ylivieskan seutukuntayhdistys ry saavat Sannalta kiitosta.
Avoimien ovien kautta osuuskunta haluaa madaltaa kynnystä tulla tutustumaan eri palveluvaihtoehtoihin sekä kysymään mieltä askarruttavista asioista. Lopuksi Sanna haluaakin toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi avoimien ovien päivään.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Kototuote – palvelua ihmiseltä ihmiselle"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*