Ylivieskan päätiet muutosten kourissa

Savontiellä idästä tulevia odottavat pian uudet kaistat sekä liikennevalot Tehdaskadun ja Palkkitien risteyksissä.
Savontiellä idästä tulevia odottavat pian uudet kaistat sekä liikennevalot Tehdaskadun ja Palkkitien risteyksissä.

Ylivieskan tiestö on ollut parin viime vuoden aikana jatkuvassa myllerryksessä. Valtatie 27:n kehittämissuunnitelman mukaisesti Savontien itäpuolisten risteysten liittymät ovat nyt työn alla. Tietyö vaati myös kallioräjäytyksiä, jonka vuoksi alueella oli aiemmin myös valo-ohjaus. Työn pitäisi valmistua syyskuuhun mennessä.

Asemakadun päällystystyöt päästään aloittamaan kivitöiden valmistuttua. Alueen kauppaliikkeisiin pääsy pyritään varmistamaan, mutta pysäköintitilaa saattaa joutua etsimään etäänpää. Jäätelökioski löytyy Rose-grillin pihalta.

Asemakadun päällystystyöt päästään aloittamaan kivitöiden valmistuttua. Alueen kauppaliikkeisiin pääsy pyritään varmistamaan, mutta pysäköintitilaa saattaa joutua etsimään etäänpää. Jäätelökioski löytyy Rose-grillin pihalta.

Keskustassa työn alla on Asemakadun alue, jonka vuoksi katu on katkaistu. Alueen liikkeissä pääsee kulkemaan, mutta pysäköintitilaa saattaa joutua etsimään kauempaa. Valtakadun ja Kauppakadun sekä Asemakadun risteykset saavat liikennevalot lähiaikoina.

Myös Asemakadun ja Valtakadun risteykseen tulee liikennevalot.

Myös Asemakadun ja Valtakadun risteykseen tulee liikennevalot.

Kauppakadun ja Valtakadun risteyksen liikennevalot tullaan asentamaan kesän aikana.

Kauppakadun ja Valtakadun risteyksen liikennevalot tullaan asentamaan kesän aikana.

Keskustan alueen myllerrykset jatkuvat myös kun uuden koulun sekä kirkon rakennustyöt alkavat.
Valtatie 27:n kehittämissuunnitelmassa on kaavailtu myös Katajaojankadun katkaisua päätielle sekä eritasoliittymää Kantatie 86:n ja Valtatie 27:n risteykseeen, mutta ne eivät toistaiseksi ajankohtaisia.

Vanhaksi ja heikoksi mitattu Savontien ylityssilta korvataan tulevaisuudessa uudella, viereen rakennettavalla, jonka jälkeen nykyinen puretaan.

Vanhaksi ja heikoksi mitattu Savontien ylityssilta korvataan tulevaisuudessa uudella, viereen rakennettavalla, jonka jälkeen nykyinen puretaan.

Marko Virkkula

Be the first to comment on "Ylivieskan päätiet muutosten kourissa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*