Viihdekuoro Leijat konsertoi Ylivieskan Akustiikassa

Pirteä ja iloinen naisporukka huokuu hersyvää energiaa ja harjoituksissa huomaa kuinka heidän kemiansa ovat löytäneet balanssin.

Ylivieskan kansalaisopiston kanssa toimiva Viihdekuoro Leijat ry järjestää kevätkonsertin Kulttuurikeskus Akustiikassa tämän viikon lauantaina. Tämä jo reilut 25 vuotta toiminut kuoro on jo vakiinnuttanut paikkansa alueellamme musiikin saralla. Tämän keväisen konsertin nimi on Varjoa ja valoa ja kappaleet ovat koostettu sopimaan hyvin elämän erilaisiin vaiheisiin. Luvassa on siis 32 henkisen kuoron esittämänä elämän kirjo surusta ja ilosta aina kaikkeen elämän repertuaarin suuriin tunteisiin.

Konsertin kappaleet ovat pääosin 2000-luvun tunnettuja ja suosittuja kappaleita. Mukana on myös muutama vanhempikin biisi, ja lähes kaikki ovat sovitettuja Viihdekuoro Leijalle kuoron johtaja Susanna Hakalan toimesta. ”Olen opiskellut sovitusta aikoinani käydessäni musiiikkialan tutkinnon ja on todella mukava päästä käyttämään opittuja tietoja käytännössä. Onhan se kärsivällistä ja haastavaa hommaa, mutta pidän todella sen tekemisestä,” Hakala kertoo.

Nuorin kuorolaisista on tällä hetkellä 19-vuotias ja vanhin täyttänyt 74-vuotta, joten ikähaitari on laaja. ”Pääosa kuorolaisista on keski-ikäisiä, mutta vaikka ikähajonta on niin suuri, niin jollain tavalla samaistumme tämän yhteisen harrastuksen vuoksi hyvin yhteen ja meillä on aivan mahtava porukka,” kertoo Viihdekuoro Leijat ry:n puheenjohtaja Kati Saarilampi. Hän itse on ollut Leijat -kuorossa nyt kahdeksan vuoden ajan. ”Nyt on tavallaan menossa sukupolven vaihdos, sillä useat jo tässä pitkään olleet alkavat pikku hiljaa väistymään. Siksi toivoisimmekin että uusia ihmisiä innostuisi lähtemään mukaan, jotta kuorotoiminta pysyisi jatkossakin virkeänä. Olemme kansalaisopiston alaisuudessa, joten uusia jäseniä otetaan mukaan ja niin onkin ollut joka vuosi. Varsinkin nykyisen kuoronjohtajamme aikana, taso on pysynyt hyvällä tasolla ja näin ollen olemme pystyneet kehittymään kuorona hyvillä mielin”. Hakala on toiminut kuoron johdossa nyt neljättä kautta.

Konsertti Akustiikassa kestää väliaikoineen noin 1,5 tuntia ja sen aikana kuullaan noin parikymmentä kappaletta. Ne ovat siis Leijoille sovitettuja ja soveltuvat laajalle kuulijakunnalle. ”Toiveena olisi että myös nuorempi sukupolvi tulisi rohkeasti kuuntelemaan, sillä usein kuorolaulu mielletään hiukan vanhemmille ikäpolville. Konsertissa kuullaan muun muassa Egotripin, Juha Tapion ja Apulannan kappaleita”, paljastaa Hakala.

Kuoro harjoittelee säännöllisesti tiistaisin Katajan koululla Ylivieskassa. ”Harjoitukset ovat tiistaisin kello 19 – 20.30 välisenä aikana. Kuitenkin ennen konsertteja harjoittelemme useammin, sillä ohjelmistoa tulee hioa tiiviimmin. Nämä tilat Katajan koululla soveltuvat hyvin, sillä ne ovat remontoidut eikä esimerkiksi mitään sisäilmaongelmia ole kuten Jokirannan koululla jossa aiemmin olemme harjoitelleet,” kertoo Saarilampi.

Tänä vuonna kuoro lahjoittaa osan lipputuloista mielenterveystyölle. ”Olemme aina pyrkineet löytämään sopivan hyväntekeväisyyskohteen ja tänä vuonna mieleemme tuli Ylivieskassa toimiva Mielikkitalo ry. Mielenterveysongelmat ovat yhä kasvava ongelma, joten koimme että se olisi hyvä ja toimiva kohde. Tällä tavoin voimme omalta osaltamme auttaa muita ihmisiä, laululla on voimaa.Toivommekin että mahdollisimman moni tulisi kuuntelemaan konserttiamme ja nauttimaan lämminhenkisestä tilaisuudesta kanssamme,” toivottavat Saarilampi ja Hakala lopuksi.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Viihdekuoro Leijat konsertoi Ylivieskan Akustiikassa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*