Vitiksen olkkarikeikka lauantaina Ylivieskassa

Taikuruuden Suomen mestari Miika Korkatti.

Ylivieskan Vitiksessä on mahdollisuus nähdä ja kuulla ainutlaatuista esitystä tänä lauantaina. Seurakunnan tiloihin Vitikseen saapuu kaksi nuorta miestä, joista toinen esittää musiikkia ja toinen tekee taikatemppuja. Kello 19.30 alkavaan tapahtumaan on vapaa pääsy, joten kynnys osallistumiseen on matala. Mentalisti ja taikuruuden Suomen mestari Miika Korkatti on yksi Suomen kysytyimmmistä ammattitaikureista ja Juhani Tikkanen puolestaan on yli 100 keikkaa vuodessa tekevä nuori laulaja-lauluntekijä.

Taikurin juuret Ylivieskassa

Ammattitaikuri ja mentalisti Miika Korkatti asui ensimmäiset neljä vuotta Ylivieskassa, jonka jälkeen viisitoistavuotiaaksi saakka Oulaisissa. Sen jälkeen tuli muutto Tampereelle, jossa tämä 26 –vuotias asuu edelleenkin. ”Ylivieskassa tulee käytyä silloin tällöin, jonkin verran lapsuuden ystäviäni asuu siellä edelleenkin. On todella mukava tulla niin sanotusti kotikonnuille esiintymään ja toivottavasti tapaan myös tuttuja keikan lomassa.”, kertoo Korkatti. Viime vuonna Korkatilla oli yli 100 esiintymistä ja hän onkin Suomen eniten keikkaileva ammattitaikuri. ”Tänä vuonna keikkoja on tiedossa noin 130, joten kiirettä pitää edelleenkin. Tämä on kuitenkin juuri sitä mitä haluan tehdä, joten olen erittäin tyytyväinen tilanteeseen.”

Korkatti aloitti taikuruuden harrastamisen vuonna 2013, omien sanojensa mukaan vasta vanhalla iällä. ”Kaikki sai alkunsa siitä, kun eräässä illanistujaisissa näin taikurin tekevän taikatemppuja ja jäin äimistyneenä miettimään, että miten hän sen teki. Kysyinkin että voisiko hän opettaa sen minulle, johon hän sanoi että kunhan puoli vuotta harjoittelet niin katsotaan sitten. Meni 1,5 kuukautta ja hoksasin miten temppu tehdään ja siitä se lähti. Armottomalla intohimolla ja harjoittelulla, jopa 6 – 8 tuntia päivässä. Ja sillä tiellä edelleenkin olen ja uusien temppujen oppimisen jano vain lisääntyy.” Korkatin meriittejä ovat muassa Nettitaikuri 2016, Ravintolataikuuden Suomen mestaruus vuodelta 2017 ja toinen sija vuonna 2018. Hämmästyttävien temppujen lisäksi Miika tunnetaan hauskana, vangitsevana ja miellyttävänä esiintyjänä.

Laulaja-lauluntekijä Juhani Tikkanen.

Rohkea nuori laulaja-lauluntekijä

Artisti Juhani Tikkanen on pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva tiheään keikkaileva laulaja, joka myös säveltää ja sanoittaa kappaleita. Ensimmäisen albuminsa hän julkaisi vuonna 2016 ja seuraava julkaistaan tämän vuoden kesäkuussa, nimeltään Tässä on kaikki. Hänen viimeisin single Mitä ois tietää soi valtakunnallisesti muun muassa YLE Radio Suomella sekä Radio Deillä. ”Sooloprojekti on ollut meneillään nyt nelisen vuotta, mutta keikkailen myös kolmihenkisen bändin kanssa noin 20 – 30 keikkaa vuodessa. Ylivieskassa olen ollut aiemmin keikalla kolme kertaa, kerran Vitiksessä ja kaksi kertaa Akustiikassa. Viimeisin kerta oli syyskuussa Akustiikassa, jossa olin Park 7 –yhtyeen lämmittelijänä,” Tikkanen kertoo.

Vitiksessä Tikkanen esintyy trubaduurina kitaralla itseään säestäen ja keikan pituus on noin tunnin verran. Musiikillisena esikuvana Tikkanen mainitsee U2 –yhtyeen. ”Soundillisesti ja biisien kirjoituksen kannalta olen aina pitänyt U2 –yhtyeestä. Usein minua myös verrataan Juha Tapioon, joka on mahtava laulunkirjoittaja. Pidän kuitenkin kunnia-asianani olla kopioimatta ketään, olen ihan oma itseni lauluntekijänä ja esiintyjänä.” Tikkanen on ollut musiikin kanssa tekemisissä jo lapsesta saakka ja tulee perusmusikaalisesta suvusta. Koulutukseltaan hän on luokanopettaja, mutta musiikki on nyt hänen päätyönsä. ”Viime vuonna tein yhteensä 106 keikkaa, joten luokanopettajan töitä en ole ehtinyt tekemään kuin noin vuoden verran valmistumiseni jälkeen. Myös tänä vuonna tulee olemaan aika lailla saman verran keikkoja eli kiirettä riittää mukavasti.” Lopuksi Tikkanen haluaa toivottaa kaikki tervetulleiksi paikalle kuuntelemaan musiikkian sekä katsomaan SM-tason taikuria. Luvassa taatusti nautittava ilta, Tikkanen huikkaa lopuksi.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Vitiksen olkkarikeikka lauantaina Ylivieskassa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*