Touhutalo Ylivieska avaa ovensa torstaina

Sisäleikkipaikkaa alueelle toivoneiden ei enää tarvitse odottaa, sillä Touhutalo Ylivieska aukeaa tänään talvilomaviikon torstaina. Touhutalon takana on yrittäjäpariskunta Tomi ja Katja Petäjäsoja ja sisäleikkipaikka sijaitsee Savarin alueella Ruutihaantiellä, tiloissa jossa he ovat pyörittäneet Hauskakauppa -myymälää ja KirppisParatiisia jo usean vuoden ajan. Innoituksen Touhutalon perustamiseen ovat olleet pariskunnan kolme alle kouluikäistä lasta.

Ylivieskan Touhutalo on osa saman nimistä ketjua, jonka pääpaikka on Hämeenlinnassa ja monille ketju on tuttu Kokkolan toimipisteestä. Kokkola onkin ollut lähin paikka mistä löytyy sisäleikkipaikka, mutta nyt ei tarvitse enää matkustaa sinne saakka. Pääasiallisena kohderyhmänä Touhutalossa ovat 1-12 vuotiaat lapset ja heille paikasta löytyykin monenlaista puuhaa. ”Nyt alkuvaiheessa tilaa on noin kaksisataa neliötä ja täältä löytyy muun muassa kiipeilyseinä, pallomeri, liukumäkiä, tunnelimaailma, krokotiilirata, trampoliini sekä erilaisia telineitä. Syksyllä valmistuu toinen vaihe, jonka jälkeen tilaa on reilut kolme kertaa enemmän,” kertoo Katja. Siinä vaiheessa avaamme tiloihin myös laajemman kahvilan ja ruokapuolen. Nämä ovat tietysti avoinna myös muillekin asiakkaille, mutta siitä ei sen enempää vielä tässä vaiheessa. Tällä hetkellä tiloissa on pieni kahvila, avajaisten jälkeen valmistusmassa ovat tilat myös syntymäpäivien järjestämiselle ja muutamia varauksiakin on jo tullut,” Katja toteaa tyytyväisenä. Syksyn laajennuksen myötä myös syntymäpäivien viettotilat suurenevat ja kävijöiltä toivotaan palautetta myös uusien välineiden hankkimiseen. ”Laitamme tänne palautelaatikon, johon toivomme saavamme ehdotuksia uusista vempeleistä. Mietinnässä on esimerkiksi pomppulinna, fyllariallas, autorata sekä erilaiset pelikoneet. Ne mitä eniten toivotaan niin tullaan toteuttamaan kesän jälkeen laajennuksen yhteydessä.”

Talvilomaviikon vielä ollessa käynnissä Touhutalo on avoinna ensimmäiset neljä päivää kello 10 – 20 välisenä aikana. Sen jälkeen Touhutalo ja entiset liiketoiminnat ovat auki joka päivä lukuunottamatta maanantaita ti-pe 10-19 sekä la-su 12-19. Ainakin aluksi ruuhka-aikoina aikarajoitus on kaksi tuntia, mutta syksyn laajennuksen myötä tästä todennäköisesti luovutaan. Tilan kapasiteetti on laskennallisesti viitisenkymmentä lasta sekä lisäksi mukana olevat huoltajat. Mitään erikoisia varusteita ei tarvita, mutta kenkiä Touhutaloon ei turvallisuus- ja siisteyssyistä sallita. ”Vauhtia liukumäessä saattaa olla paljonkin, joten kengät saattavat tökätä ja aiheuttaa vaaratilanteita. Sen vuoksi sukat ja normaalit joustavat vaatteet ovat parhaat. Tervetuloa tutustumaan sisäleikkipaikkaan, myös avajaistarjouksia on luvassa”, Petäjäsojan pariskunta toivottaa lopuksi.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Touhutalo Ylivieska avaa ovensa torstaina"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*