Aaveiden jäljillä ei salaa edes kuulumattomia jälkiä

Aavedatan ideologiana on aina ollut mottomme “Me emme väitä mitään”.

Ylivieskassa perustetettu Aavedata on uuden televisiosarjan Aaveiden jäljillä takana. Kahdeksanosaista sarjaa näytetään Sub-kanavalla torstaisin 7.3. lähtien ja jokainen jakso pureutuu eri kohteisiin Suomessa sekä jakson verran Viron puolella. Sarja on laatuaan ensimmäinen Suomessa ja vastaavat sarjat ovat saaneet suurta suosiota ulkomailla muun muassa Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Ohjelmasarjassa raotetaan historiallisten kohteiden ovia pala kerrallaan.

Jupe Keskitalo perusti Aavedatan Ylivieskassa asuessaan jo vuonna 2011. Tuolloin hän pyysi mukaan kaksi nuoruuden kaveriaan, jotka sittemmin jättäytyivät Aavedatasta pois. ”Ehdotin heille, että ryhdytään kuvaamaan käyntejä Youtubeen, jotta muutkin pääsisivät näkemään mitä kohteissa tapahtuu. Tämä kuitenkaan ei sopinut heille, joten he jäivät pois projektistani. Saman tien mieleeni tuli veljeni Marko Keskitalo ja soitinkin hänelle ja kysyin hänen kiinnostustaan lähteä tähän mukaan. Vastaus Markolta oli välittömästi kyllä ja sillä tiellä olemme edelleen”, Jupe kertoo.

Veljekset ovat julkaisseet videoita Youtubessa vuodesta 2012 lähtien ja katsotuimmalla videolla on yli neljännesmiljoonaa katsontakertaa. Youtuben lisäksi molemmat ovat esiintyneet muutoinkin, sillä ensihoitajana helikopterissa työskentelevä Jupe Keskitalo on ollut Pelastushelikopteri –ohjelmassa. Marko puolestaan on freelance- näyttelijä ja esiintynyt teattereissa muun muassa Rovaniemellä, Vaasassa, Seinäjoella, Kuopiossa sekä useissa teattereissa Tampereella. Lisäksi hän on näytellyt television puolella muun muassa sarjoissa Kotikatu, Uusi Päivä, Taivaan Tulet, Lehmän Vuosi, Sorjonen ja Konttorin 3. kaudella. Nämä ovat antaneet molemmille hyvää kokemusta Aaveiden jäljillä –sarjaan, joka varmasti välittyy myös katsojille.

Paranormaalit ilmiöt ovat aina kiinnostaneet Jupea ja jo nuorena hän luki Alavieskan ja Ylivieskan kirjastoissa alan kirjoja. ”Olemme Markon kanssa molemmat aina olleet herkkiä poikia ja jokin tällaisessa on aina kiehtonut. Varsinaista yhtä esikuvaa meillä ei ohjelman teossa ole, haluamme tehdä hyvännäköistä katsojille tarkoitettua ohjelmaa, ei liikaa esimerkiksi jenkkimeininki tyyliin. Mitään ei ole feikattu, vaan kaikki tapahtuu kuten ohjelmassa näytetään. Käytämme samoja laitteita kuin vastaavat ryhmät jenkeissä ja briteissä ja laitearsenaalimme on Suomen laajin,” Jupe kertoo.
Suomessa ei ole aikaisemmin tehty vastaavanlaista sarjaa ja kahdeksassa jaksossa he vierailevat Suomen lisäksi myös yhden jakson verran Viron puolella. ”Mieleenpainuvimpia kohteita ovat olleet esimerkiksi jäänmurtaja Tarmo, Turun linna ja Patarein entinen vankila Virossa. Ohjelmassa emme väitä mitään vaan menemme paikkoihin itsekin skeptisesti. Ohjelmalle kannattaa antaa mahdollisuus ja muutaman jakson jälkeen päättää haluaako nähdä lisää, mitään ei ole feikattu”, Jupe huikkaa lopuksi.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Aaveiden jäljillä ei salaa edes kuulumattomia jälkiä"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*