Hieronta Ässästä helpotusta lihasjumeihin

Valtakadulla työskentelee uusi nuori hierojayrittäjä Juho Salminen.

Pirkanmaalta Ylivieskaan muuttanut Juho Salminen on nuori yrittäjä, joka uskoo tekemiseen ja uskaltaa toteuttaa haaveitaan. Päämäärätietoisuus ja halu oppia ihmisen fysiologiaa saivat hänet hakeutumaan hieronta-alalle ja nyt hän on urheiluhierojan tutkinnon suorittanut ja helmikuun alusta lähtien pitänyt yritystä Ylivieskan keskustassa. Kotiutuminen uuteen kaupunkiin on sujunut hyvin ja luonnonläheisyys miellyttää nuorta yrittäjää.

Yrittäjyys ei ole helppoa elämää nyky-yhteiskunnassa, mutta Salminen otti riskin ja ryhtyi yrittäjäksi heti valmistumisensa jälkeen viime vuoden syksyllä. Tuolloin hän asui vielä kotisuduillaan Kangasalla ja piti aluksi toimipistettä paikallisen kuntokeskuksen tiloissa.”Yrittäjäksi lähteminen ei ollut minulle vaikeaa, sillä isäni on myös yrittäjä. Hierojat yleensä työllistävätkin itsensä yrittäjinä ja pidän itsenäisestä toiminnasta. Hierojan ammattiin tavallaan ajauduin, sillä itselläni oli pahoja alaselän ongelmia. Selkäni oli pitkään niin jumissa, että ryhdyin perehtymään ihmisen fysiologiaan ja anatomiaan, ja siitä syttyi into tietää enemmän miten siihen pystyisi vaikuttamaan. Eikä aikaakaan, niin hakeuduin Tampereelle kouluttautumaan urheiluhierojaksi ja tulevaisuudessa aikeissani on kouluttautua vielä lisää, esimerkiksi osteopatia kiinnostaa ja se tukisi hyvin hierontatyötä.”

Asettuminen Ylivieskaan

Salminen täyttää tänä vuonna 22-vuotta, mutta nuoresta iästään huolimatta hän on seurustellut avopuolisonsa kanssa jo viitisen vuotta. ”Avopuolisoni Jenna on kotoisin Ylivieskasta ja rupesimmekin miettimään muuttoa hänen kotiseudulleen. Olemme käyneet täällä useasti vierailemassa hänen vanhempiensa luona, joten Ylivieska on tullut myös minulle tutuksi. Alkuaikoina seurustelumme oli melkoista matkustelua, sillä minä asuin Tampereella ja Jenna opiskeli Oulussa. Opintojensa jälkeen hän kuitenkin muutti Tampereelle ja sai alansa töitä lähihoitajana. Nyt kuitenkin omien opiskelujeni päätyttyä virisi ajatus muuttamisesta ja olen aina pitänyt muun muassa Ylivieskan luonnonläheisyydestä. Sopivan toimitilan löytäminen ei kuitenkaan ollut helppoa, mutta kun sellainen löytyi NorPinkistä, teimme päätöksen muuttamisesta. Nyt asumme Koivukalliolla ja tämä on juuri mukavien ulkoilumaastojen läheisyydessä.” Muuttopäätöstä oli helpottanut myös se, että Jennakin löysi täältä oman alansa töitä, kehitysvammaisten parista. ”Olihan tämä iso muutos ja toki kestää hetken tottua. Pidän kuitenkin uuden oppimisesta ja täällä pääsee luomaan uusia ystävyyssuhteita.” Mukana Koivukalliolle muutti myös pariskunnan tyttökissa Reppuli.

Hierontatekniikkojen yhdistäminen

Työssään Salminen yhdistää mielellään klassista- sekä urheiluhierontaa. Jokaisen asiakkaan hän ottaa vastaan yksilönä ja hänen kanssaan käydään läpi millaista apua hieronnalla halutaan saavuttaa. ”Jokaisen kohdalla hieronta suunnitellaan tapauskohtaisesti ja myös terveydentila otetaan aina huomioon. Asiakkaan tulee tuntea olonsa mukavaksi ja pystyä rentoutumaan jottei kehon suojatilat tule päälle. Tuntemuksen tulee olla hyvä ja voimaa käytetään aina juuri sopivasti kunkin henkilön kohdalla. Rohkaisenkin aina asiakkaita kertomaan tuntemuksista ja sen mukaan edetään.” Salminen tekee tarvittaessa myös kotikäyntejä ja suunnitelmissa on tarjota jatkossa hierontapalveluja myös yrityksiin. Asiakaskuntaa hänellä on laidasta laitaan ja varsinkin arkiliikkujat hyötyvät klassisen- ja urheiluhieronnan yhdistelmästä. Lopuksi Salminen haluaakin toivottaa kaikenikäiset ihmiset tervetulleiksi Hieronta Ässään.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Hieronta Ässästä helpotusta lihasjumeihin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*