Susia havaittu Raudaskylällä

Suomen susikanta on vuoden 2000 jälkeen Luonnovarakeskuksen mukaan vaihdellut 100 yksilöstä 250 yksilöön. Suomessa oli maaliskuun 2018 alussa 165–190 sutta. Susilaumoja Suomessa oli 20 ja lisäksi viisi laumaa Suomen ja Venäjän välisen rajan molemmin puolin. Susikannan painopiste on siirtynyt itäisestä Suomesta läntiseen Suomeen, jossa Suomen susista on noin 70 prosenttia. Kuvituskuva.

Raudaskylän pohjoispuolella, Nivalan ja Haapaveden rajamailla on havaittu syyskuussa ja kesän aikana kaksi susien jättämää hirven haaskaa. Mahdollinen laumanmuodostus on seurannassa, sillä uudemman havainnon kohdalla riistakamera kuvasi kolme sutta. Tiedossa ei ole, ovatko kyseessä lähikunnissa aiemmin havaitut eläimet.

Raudaskylän metsästysseuran puheenjohtaja Esko Saari kertoo, että asiasta on oltu yhteydessä Luonnonvarakeskus Lukeen virallista luokitusta varten.

Turhaa liikkumista alueella kannattaa välttää, ettei eläinten nykyinen ympäristö häiriintyisi tai eläimet siirtyisi lähemmäksi asutusta. Mahdollisista vahingoista tai havainnoista kannattaa ilmoittaa tuoreeltaan riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilölle niiden varmentamiseksi.

Linkki: Riistanhoitoyhdistyksen yhteystiedot.

Be the first to comment on "Susia havaittu Raudaskylällä"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*