Hyacinth ja kumppanit hurmaavat Niemelänkylällä

Pokka pitää Niemelänkylän kesäteatterilla. Kuvassa Marja-Liisa Vierimaa, Miika Kangaskorte, Johanna Takalo, Marleena Takanen, Juha Tuuna ja Timo Takalo.
Pokka pitää Niemelänkylän kesäteatterilla. Kuvassa Marja-Liisa Vierimaa, Miika Kangaskorte, Johanna Takalo, Marleena Takanen, Juha Tuuna ja Timo Takalo.

Niemelänkylän kesäteatterin täyttää tänä kesänä Matti Juntusen ohjaama riemukas farssi “Pokka pitää”, joka perustuu samannimiseen 90-luvun suosittuun brittikomediasarjaan.

Sarjan päähenkilö on Hyacinth Bucket, jonka raivostuttavan ylihienostuneen tyylin on omaksunut upeasti Marja-Liisa Vierimaa. Näytelmä kertoo näytelmästä, jota Emmet-naapuri yrittää ohjata parhaansa mukaan, mieluiten ilman Hyacinthia. Emmetiä esittää vakuuttavasti ensi kertaa näyttämöllä nähtävä Juha Tuuna.

Joel Elstelän suomentama, Roy Clarken teksti on televisiosarjaa hieman ronskimpaa. Juntunen on onnistunut roolituksessa erittäin hyvin. Esikuvansa tavoin näytelmä on vauhdikas sekoitus hykerryttävää komiikkaa ja myötähäpeän tunteita.

Timo Takalo ihastuttaa ujon vaatimattomana herra Milsonina, jota raahaa suuntaan ja toiseen räväkkä Sanna Pällin esittämä Rose. Johanna Takalosta ja Miika Kangaskortteesta on loihdittu ilmetyt Daisy ja Onslow. Marleena Takanen hauskuuttaa Elizabethina, joka yrittää pitää vaihtelevat tilanteet enemmän tai vähemmän hallinnassaan. Eveliina Mustola kauhistelee tilanteita rouva Debdenin roolissa. Hieman sivuosaan jäävää Richardia esittää Ensio Vierimaa.

Esitys nähdään Niemelänkylän koululla vielä kuusi kertaa, esityksen kesto väliaikoineen on noin kaksi tuntia, joka kuluu vilauksessa. Lisätietoja www.niemelankyla.fi.

Marko Virkkula

Be the first to comment on "Hyacinth ja kumppanit hurmaavat Niemelänkylällä"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*