Arja Nevanperä on uusi Savisillan Santra

Vuoden 2018 LC Ylivieska/Savisillan 24. Savisillan Santraksi on valittu Arja Nevanperä. Santran seppelöinti- ja julkistamistilaisuus vietettiin 29.5.2018 klubi-illassa Pikkuveljessä. Kuva Iina Matikainen.

Tämän vuoden Savisillan Santran valinnassaan leijonat korostivat arvonimen saajan monipuolista järjestöosaamista sekä hänen panostaan ylivieskalaisen paikallisperinteen, sivistyksen ja kulttuurin hyväksi. Nevanperä on toiminut pitkään muun muassa Pietari Päivärinta -seurassa ja Ylivieskan kotiseutuyhdistyksessä.

Arja Nevanperä on tullut ylivieskalaisille tunnetuksi kirjastosta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 1979 lähtien, jolloin hän aloitti kirjastoamanuenssina heti valmistumisensa jälkeen. Tämän jälkeen osaston johtajan kautta kirjaston johtajaksi, kunnes jäi eläkkeelle vuonna 2017. ”Työ oli minulle hirveän tärkeää koko urani ajan, nyt olen kuitenkin jo tottunut eläkkeellä olemiseen”, Nevanperä kertoo. LC Ylivieska/Savisillan presidentti Aura Hasanen kertoo että päätös oli yksimielinen: ”Arjan kohdalla kaikki Santran kriteerit täyttyivät ja lisäksi lyhyesti tiivistettynä täytyy sanoa, että Arja on perusteellinen, tarkka sekä periksiantamaton ja hänenlaisiaan ihmisiä tarvitaan lisää”.

Tämän vuoden Savisillan Santralla Arja Nevanperällä on erittäin laaja kokemus järjestötoiminnasta, joista hän on ammentanut yhteisöllisyyttä. ”Yhdistystyö on erittäin palkitsevaa ja antaa paljon enemmän kuin olisin voinut kuvitella. Sitä kautta tapaa uusia ihmisiä ja saa energiaa myös päivittäiseen elämään”Nevanperä kertoo iloisesti. ”Yleishyödyllisissä yhdistyksissä toimiminen on myös yhteiskunnallisesti tärkeää ja Arja toivookin että yhä useampi lähtisi mukaan. Kysyessäni hänen ensireaktiotaan nimityksestä kuultuaan, Arja menee hetkeksi hämilleen ja sanoo ”en olisi ikinä edes uskaltanut kuvitella että minut valitaan Savisillan Santrojen joukkoon, tämä on todella suuri kunnioitus”Nevanperä lopettaa.

Santran arvonimi juontaa juurensa keväälle 1995, jolloin LC Ylivieska/Savisillan hallitus päätti aloittaa Savisillan Santran arvonimen luovuttamisen ylivieskalaiselle vapaaehtoistyötä tekevälle naiselle. Savisillan Santran valitsevat LC Ylivieska/Savisillan jäsenet. Koska LC Ylivieska/Savisilta toimii ylivieskalaisten lasten, nuorten, naisten ja vanhusten hyväksi, Santran valintaperusteet on muotoiltu seuraavasti: Savisillan Santra on ylivieskalainen nainen, joka vaalii ja edistää ylivieskalaista ja suomalaista perinnettä ja toimintaa kulttuurin, talouselämän, yhteiskunnan tai sivistyksen alalla. Muistamisen muotoina heti ensimmäisestä kerrasta alkaen ovat olleet kiertopokaali, kunniakirja, nauha ja kukat.

Vuoden 2018 LC Ylivieska/Savisillan 24. Savisillan Santraksi on valittu Arja Nevanperä. Santran seppelöinti- ja julkistamistilaisuus vietettiin 29.5.2018 klubi-illassa Pikkuveljessä. Kuva Iina Matikainen.

Be the first to comment on "Arja Nevanperä on uusi Savisillan Santra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*