Hyvinvointia ja energiaa

Bistron yrittäjät Merja Vanha-aho ja Mari Myllylä nauttivat päivittäisen annoksen kotimaisia marjoja ja kasviksia smoothien muodossa.

Helmikuun lopussa Ylivieskan Kauppakadulla avasi ovensa uusi yritys Pure Vital Bistro. Yrityksen konseptiin kuuluu lounaskahvilan lisäksi erilasten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvien hyvinvointitapahtumien ja -palveluiden tuottaminen. Entisen eläintarvikekaupan tiloissa riittää tilaa niin avaralle ravintolalle kuin myös takaosan erillisille hoitotiloille. Osittain takaosan remontti on vielä kesken, mutta kevään aikana paikasta löytyy monipuolinen palvelutarjonta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saralla.

Viikonloppuna Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa järjestettävä kaksipäiväinen hyvinvointiin keskittyvä tapahtuma on ylivieskalaisen yrityksen Pure Vital Oy:n ensimmäinen suurempi tapahtuma, joka kokoaa saman katon alle useita luennoitsijoita ja näytteilleasettajia. Kahden päivän aikana kuullaan suomalaisia luennoitsijoita ja näytteilleasettajia on mukana kolmisenkymmentä. Messuilla on tarkoitus tuoda esille erilaisia näkökulmia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Luennoitsijoilla on omakohtaisia kokemuksia, jotka ovat ohjanneet heitä työskentelemään hyvinvoinnin parissa ja kertomaan ja jakamaan tietoa, jotta meidän kaikkien ei tarvitsisi kompastua samoihin asioihin. Luennoilla saa kysellä ja kommentoida, ja luennon jälkeen voi käydä kyselemässä henkilökohtaisempiakin asioita ja vinkkejä omaan tilanteeseen. ”Netistä on saatavilla paljon tietoa, mutta messuilla haluamme tuoda ihmiset yhteen, voidaan ollaan aidosti läsnä ja päästään keskustelemaan kasvotusten”, tiivistää Pure Vital Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Merja Vanha-aho. ”Vuorovaikutus ja kokemuksien jakaminen vaikuttavat motivoitumiseen ja inspiraatio alkaa tehdä jotain oman hyvinvoinnin tukemiseksi saattaa tarvita juuri sen pienen tönäisyn oikeaan suuntaan oikealta henkilöltä – näitä inspiraation siemeniä toivomme pystyvämme tarjoamaan messuviikonlopun aikana”, Vanha-aho kertoo.
Tapahtuma keskittyy ravintoon, liikuntaan ja mielen hyvinvointiin. Mukana on muun muassa luontaishoitajia, luonnonmukaisilla tuotteilla hoitoja tekevä kosmetologi ja parturi-kampaaja, hieroja, akupunktiohoitajia, lisäravinteiden edustajia, eteerisiä öljyjä sekä liikunnan ja ravinnon näytteilleasettajia. Messuilla voi käydä kokeilemassa myös Nia-tanssia ja mindfullness näytetuokioita. Kaiken kaikkiaan monipuolinen kattaus hyvinvoinnin eri osa-alueilta.

Pure Vital Bistro – uudenlainen lounaskahvila

Kauppakadulle avatun lounaskahvilan tarjonta keskittyy puhtaista kotimaisista raaka-aineista valmistettuihin ruokiin ja juomiin. Lähes kaikki valmistetaan paikan päällä, joten säilöntä- ja lisäaineita ei tarvitse käyttää. Valikoimissa on monipuolinen tarjonta myös vegaaneille. ”Laajennamme valikoimaamme pikkuhiljaa, tällä viikolla valikoimaamme ovat tulleet Sortolan maalaisjäätelöt, joista löytyy myös raikkaita sorbetteja. Suolaisen valikoiman puolella olemme lisänneet valikoimaan pitaleivät, joita saa kana- tai lihatäytteellä sekä kasvistäytteellä. Tarkoituksenamme onkin laajentaa valikoimaa kysynnän mukaan, joten toivomme että asiakkaat antavat palautetta ja ehdotuksia”, Vanha-aho lisää. Bistron maku- ja värimaailma on herkullisen kirjava ja Bistron henkilökunta toivookin että ihmiset uskaltaisivat rohkeasti kokeilla uusia ja oudompiakin tarjottavia. ”Mikäli esimerkiksi jokin eksoottisemmalta kuulostava keitto mietityttää, annamme mielellämme asiakkaalle maistiaisen ennen ostopäätöstä. Eli ei tarvitse ostaa summan mutikassa, maistamallahan se selviää pitääkö siitä itse”.

Hyvinvointipalveluja saman katon alla

Yrityksen neljään hoitohuoneeseen ollaan tällä hetkellä etsimässä itsenäisiä toimijoita tarjoamaan hyvinvoinnin palveluita. ”Tarkoituksena on löytää erilaisia toimijoita, jotta saisimme tarjottua kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnin palveluja. Kun saman katon alla on toisiaan tukevia toimintoja, voidaan helposti ohjata asiakas tarpeen mukaan oikealle taholle. Yksilön kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee siitä oivalluksesta, että olen itse vastuussa – jokainen tekemäni päätös ravinnon, liikunnan ja vaikkapa stressinhallinnan osalta näkyy kropassa ja jaksamisessa jossain vaiheessa. Jos itse ei tiedä, osaa, jaksa tai ole motivoitunut, meidän palveluistamme voi hakea sitä puuttuvaa tukea tai palasta ja päästä alkuun”, Vanha-aho kiteyttää.

Monipuolisuus ja dynaamius valttina

Pure Vital Oy:n omistajien ja perustajien Merja Vanha-ahon ja Mari Myllylän yrityksessä on yksi vakituinen ja yksi osa-aikainen työntekijä. ”Bistro on toimintamme sydän, ravinnosta hyvinvointi rakentuu. Tiloissamme olevan palvelutarjonnan tuottavat itsenäiset yritykset. Näiden ohella tavoitteena on jatkossakin järjestää erilaisia hyvinvointia tukevia tapahtumia ja luentoja. Mietinnässä on muun muassa raakakakku –kurssi sekä villiyrittien käyttöön opastava ilta – mennään siis ihan käytännön tasolle, kuinka voi itse valmistaa terveellisiä herkkuja. Kysynnän ja innostuksen mukaan tarkoituksena on järjestää erilaisia hyvinvointiin liittyviä tilaisuuksia, toivottavasti ihmiset tulisivat rohkeasti mukaan”, Vanha-aho lopettaa hymyillen.

Elina Kytökorpi

Be the first to comment on "Hyvinvointia ja energiaa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*