Pelastuslaitos kiittää yleisöhavainnosta, suuremmalta vahingolta säästyttiin

Ylivieskassa Vestian kaatopaikka-alueella syttyi tulipalo pressuhallissa, jossa oli sisällä sekalaista kotitalousjätettä. Halli on kooltaan noin 1300 neliömetriä. Palokunta sai hälytyksen kun ohikulkija oli huomannut kovat savut kaatopaikalta. Palokunnan saapuessa paikalle pressuhallissa oli jo täysi palo päällä. Noin puolet hallin pressuista paloi, mutta pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan. Hallin vieressä ollut iso kauhakuormaaja saatiin myös pelastettua palolta. Jälkisammutustyöt kestivät arviolta noin klo 14.00 asti. Pelastuslaitos myös varmisti ettei palosta levinnyt heitteitä ympäristöön. Palosta muodostui kovasti savua, mutta savu ei aiheuttanut vaaraa ympäristöön. Sankasta savupatsaasta tuli useita ilmoituksia myös naapuripitäjiä myöten.
Päivystävä palomestari Tapani Lehtelä kiittää valveutunutta ohikulkijaa, ja on tyytyväinen siihen että ihmiset ilmoittavat kun havaitsevat jotain tavallisesta poikkeavaa. Myös Vestia reagoi tilanteeseen todella nopeasti ja heidän kaksi kaivinkonettaan avustivat palon sammuttamisessa.
Vestian tuotantopäällikko Jukka Saukko kertoo, että ei ole epäilyä ilkivallasta tai tahallisuudesta, vaan todennäköisesti kyse on tahattomasta huolimattomuudesta, esimerkiksi kotitalousjätteen seassa ollut tuhka, maalausrätti tms. Valvontakamerat käydään kuitenkin huolellisesti läpi ja valvonta mahdolliseen kytemiseen on varmistettu normien mukaisesti.

Be the first to comment on "Pelastuslaitos kiittää yleisöhavainnosta, suuremmalta vahingolta säästyttiin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*