Veturipalo Ylivieskan ja Sievin välisellä rataosuudella

Dieselveturi DV12. Arkistokuva Birit Schenk/Wikimedia.

Tavarajunan veturi syttyi palamaan Ylivieskan ja Sievin välisellä rataosuudella torstain ja perjantain välisenä yönä. Tilanteeseen hälytettiin kuusi pelastusyksikköä, kolme säiliöautoa sekä ensihoitoyksikkö. Veturissa oli vain kuljettaja, joka ei loukkaantunut. Veturi vaurioitui.

Rataosuudella on kaksi sähköraidetta, joista molemmista täytyi katkaista virta ennen sammutustöitä vedellä ja sammutusvaahdolla. Pelastuslaitos varmisti lisäksi, ettei veturista vuoda vaarallisia aineita ympäristöön. Liikenne radalla oli poikki pelastustoiminnan ajan. Tarkkaa syttymissyytä ei vielä tiedetä, mutta palon arvellaan syttyneen konehuoneesta.

 

Be the first to comment on "Veturipalo Ylivieskan ja Sievin välisellä rataosuudella"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*